MULTİMEDYA

Hindistan’da ‘renklerin festivali’ heyecanı

Sitede oku

Katılımcılarının birbirlerine ve çevreye rengarenk boyalar savurdukları Holi Festivali’nden renkli görüntüler, Sputnik’in galerisinde.

1 / 10
Hindistan'ın renk cümbüşüne sahne olan dünyaca ünlü Holi festivalinin katılımcıları.
2 / 10
Holi Festivalinin tarihi, efsanelere ve mitolojilere dayanıyor.
3 / 10
Hindistan'da renklerin festivali olarak bilenen "Holi Festivali", Mathura kentinde bulunan Nandgaon köyündeki Nandbaba Tapınağı'na gelen binlerce Hindu tarafından kutlandı
4 / 10
Baharı karşılamak amacıyla her yıl Mart ayında düzenlenen Holi Festivali'nin katılımcıları selfie çekiyor.
5 / 10
Hint mitolojisine göre kötülüklerin kralı Hiranyakaşipu, Hindu tanrısı Brahma tarafından ölümsüzlükle ödüllendirilir. Zamanla küstah ve kibirli biri olmaya başlayan Hiranyakaşipu, herkesin ona itaat etmesini ister. Oğlu Prablah, babasına karşı çıkar ve ona itaat etmeyi reddeder. Hiranyakaşipu birçok defa oğlu Prablah'ı öldürmeye çalışır ama her seferinde diğer tanrı Vishnu, Prablah'ı kurtarır. En sonunda Hiranyakaşipu, onu kız kardeşinin kucağında uyurken yakmayı planlar. Ancak kız kardeşi Holika'nın üzerindeki şal ateşte yanmamaktadır. Holika, kendi hayatını tehlikeye atıp kardeşi Prablah'ı kurtarmak için şalını üzerinden çıkarıp ona verir. Prablah kurtulur fakat Holika orada ölür. Hindu tanrısı Vishnu bunun üzerine Hiranyakaşipu'yu öldürerek yerine oğlunu getirir.
6 / 10
Baharın gelişinin kutlandığı Hindistan’daki Holi festivali binlerce insanın canlı renklere boyanmış unları birbirlerine atması nedeniyle ‘renklerin festivali’ olarak anılıyor.
7 / 10
Holi festivali, her yıl dünyanın dört bir yerinden turistlerin ilgisini çekiyor.
8 / 10
Hindistan'ın renk cümbüşüne sahne olan dünyaca ünlü Holi festivalinin katılımcıları.
9 / 10
Katılımcıların gönüllerince eğlendiği Holi Festivali renkli görüntülere sahne oldu.
10 / 10
Hindistan'ın renk cümbüşüne sahne olan dünyaca ünlü Holi festivalinin katılımcıları.
Yorum yaz