DÜNYA

Lavrov, Ürdünlü ve Alman mevkidaşlarıyla Suriye’yi görüştü

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un bugün Ürdün ve Alman mevkidaşları Ayman Safadi ve Sigmar Gabriel ile gerçekleştirdiği telefon görüşmelerinde Suriye’deki mevcut durumu görüştüğü belirtildi.
Sitede oku

Lavrov: Suriye'de ateşkes, taraflar nasıl uygulanacağına karar verince başlayacak
Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Lavrov'un Safadi ile görüşmsinde, Doğu Guta'daki günlük insani ateşkese benzer adımların El-Tanf gibi  bölgelerde de atılması ve Rukban mülteci kampına insani yardımın ulaştırılması çağrısında bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi'nin bu yaklaşıma destek verdiği kaydedildi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı da Lavrov ve Gabriel'in bugün telefonda görüşerek Doğu Guta'daki durumu değerlendirdiği belirtildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Bakan Gabriel, tarafların hemen şimdi BM Güvenlik Konseyi'nin 2401 sayılı kararını uygulamak ve Suriye'deki ateşkesi mümkün kılmak zorunda olduğunu şiddetle savundu" ifadelerine yer verildi.

'BENZER ADIMLAR BAŞKA BÖLGELERDE DE ATILMALI'

Şoygu: Putin, Doğu Guta'da her gün insani mola talimatı verdi
Açıklamada, "5 saatlik insani ateşkes, bu bölgedeki insanlara gereken her şeyin sağlanması ve hayatların kurtarılması yönünde bir ilk adımdan fazlası değil" dendi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da Lavrov'un, Doğu Guta'daki insani sorunun çözümü için Rus askerlerin hayata geçirdiği somut adımlar hakkında Gabriel'e bilgi verdiği kaydedildi.

Ayrıca Lavrov'un, ABD öncülüğündeki koalisyonu, BM Güvenlik Konseyi'nin 2401 sayılı kararın El-Tanf bölgesi, Rukban mülteci kampı ve Rakka kenti dahil Suriye genelinde uygulanması için acilen benzer adımlar atmaya çağırdığı ifade edildi.

Yorum yaz