MULTİMEDYA

PyeongChang’daki Rus ekibine ilk altın madalya artistik patinajda geldi

Sitede oku

PyeongChang Kış Olimpiyat Oyunları’nda tekli kısa programda dünya rekoru kıran 15 yaşındaki Rus artistik patinajcı Alina Zagitova, şimdi de altın madalya aldı. Zagitova’nın madalyası, oyunlardaki Rus ekibinin ilk altın madalyası oldu. Bir diğer Rus artistik patinajcı Yevgeniya Medvedeva da gümüş madalya getirdi.

1 / 5
15 yaşındaki Zagitova 239.57 puan topladı. Avusturyalı besteci Ludwig Minkus’un Don Kişot adlı eseri eşliğinde performans sergileyen Zagitova 239.57 puan topladı. Böylece Oyunlar'a bağımsız olarak katılan Rus sporcuların yer aldığı 'Rusya’dan Olimpik Sporcular' takımı ilk madalyasını kazanmış oldu.
2 / 5
Diğer bir Rus sporcu olan 18 yaşındaki Yevgeniya Medvedeva da serbest programda Zagitova’nın 1.31 puan gerisinde kalarak takımına gümüş madalya getirdi.
3 / 5
Zagitova ve Medvedeva, PyeongChang Kış Olimpiyat Oyunları’nda kadınlar tekli kısa programda Rusya’ya peşpeşe iki dünya rekoru getirmişti.
4 / 5
İki dünya şampiyonluğu bulunan Medvedeva, 81.61 puan alarak rekor kırmıştı. Zagitova da, 82.92 puan alarak rekoru tazelemişti. 15 yaşındaki sporcu, 82 puanlık sınırı geçen ilk sporcu olmuştu.
5 / 5
Zagitova’nın başarıları, Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) yetkililerinin doping testi için antrenmanını bölmesine rağmen geldi.
Yorum yaz