DÜNYA

Suriye Enformasyon Bakanı: Medyamız, Beyaz Miğferler'in yalanlarını teşhir etti

Suriye Enformasyon Bakanı İmad Sarah, ülkesine karşı yürütülen enformasyon savaşının sadece teröristlerin savaş alanında mağlubiyete uğratılmasıyla son bulacağını belirtti.
Sitede oku

Rusya: El Nusracılar ve Beyaz Miğferler İdlib'de provokasyon hazırlığı yapıyor
Sputnik'e açıklamalarda bulunan Sarah, "Kavramların yerini değiştirmeye ve farklı anlam kazandırmaya çalışan güçlere direnmek gerekir. Kime terörist diyebileceğimiz, kime diyemeyeceğimiz, kimin terörist olduğu konusunda karışıklık yaratılıyor. Oysa aslında, toplumumuzda yayılmaya çalışan Vahhabi ideolojisine karşı mücadele etmek gerekiyor. Bu ideolojiyi yaymak için büyük para harcanıyor" dedi.

SAVAŞIN CEPHELERİ: ENFORMASYON, İDEOLOJİ, EKONOMİ

Suriye medyasının, ülkedeki gerçek durumu çarpıtan ve terimleri karıştıran sayısız yalan haberi püskürtmek için yapacağı çok işin olduğunu söyleyen bakan, "Bize karşı enformasyon, ideoloji ve ekonomi cephesinde saldırmaya devam ediyorlar" dedi.

‘Beyaz Miğferler, uçuşa yasak bölge kampanyası için kimyasal saldırı haberini uydurdu’
'OYUNCULUKLARIYLA ÖDÜL KAZANDILAR'

Beyaz Miğferler'in videolarını da değerlendiren Sarah, bu örgütün üyelerinin kamera karşısında dram oynadığını, hatta oyunculuğuyla ödül kazandıklarını dile getirerek, bu faaliyetin Suriye ve halkına karşı komplonun çapını gözler önüne serdiğini belirtti. Suriyeli Bakan, "Suriye medyası, Beyaz Miğferlilerin, militanların kontrolünde topraklardaki durumla ilgili yalanını teşhir eden çok sayıda belgesel çekti" dedi.

Yorum yaz