DÜNYA

Yunanistan Savunma Bakanı, Türkiye’yi 'yeni provokasyonlara karşı' uyardı

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Türkiye’nin 'yeni provokasyonlarına' ve Kardak adalarının Yunanistan’a aidiyetini sorgulama girişimlerine artık tahammül edilmeyeceğini belirtti.
Sitede oku

Brüksel'deki NATO Savunma Bakanları Konseyi toplantısında konuşan Kammenos, "Bugün sabah erken ABD Savunma Bakanı General (Jim) Mattis ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşme fırsatım oldu. Türkiye'nin Ege Denizi'nde, Yunan adaları Kardak yakınlarında Yunanistan kara sularındaki son provokasyonlarına dair bilgi verdim. Onlara, Türkiye'nin olayın Yunanistan yüzünden yaşandığına dair tüm iddialarını yalanlayan delilleri sundum" dedi.

'KAZA OLASILIĞI GİDEREK ARTIYOR'

Türkiye'nin Yunan ve Avrupa kara sularını, deniz hukukunu ihlal ettiğini dile getiren Kammenos, Ege Denizi'nde ‘kaza' olasılığının giderek arttığını söyledi.

Yunanistan Savunma Bakanı, Türkiye'yi NATO üyesi ülkelere şikayet etti
Yunan bakan, "Bunun baş sorumlusu Türkiye. NATO içinde kimse başka bir ülkenin sınırlarını sorgulayamaz. Kardak, Yunan adalarıdır. Bu, Türkiye'nin imza attığı tüm anlaşmalardan net biçimde ortaya çıkıyor" ifadelerini kullandı.

'YUNANİSTAN BARIŞÇIL BİR ÜLKE'

Yunanistan'ın barışçıl ülke olduğunu ama hiçbir zaman ulusal egemenliğini ihlal etme çabalarını kabul etmeyeceğini söyleyen Kammenos, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'nin bu davranışına artık tahammül etmeyeceğiz."

Kammenos, "Türkiye'nin provokasyonlarıyla ilgili" Münih'te yapılacak güvenlik konseyinde Avrupa Birliği ve Güneydoğu Akdeniz bölgesinin tüm ülkelerini bilgilendireceklerini de sözlerine ekledi.

Yorum yaz