DÜNYA

CHP'li Altay'dan Berberoğlu kararına tepki: Burada devlet sırrı falan yok

CHP'nin tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu hakkındaki kararı değerlendiren CHP Grup Başkanvekili Altay, "Burada devlet sırrı falan yok. Burada kin ve intikam projesiyle, ana muhalefeti susturma anlayışıyla yargıya, savcıya verilen talimatla açılmış bir dava var. Verilmiş haksız, hukuksuz, mesnetsiz bir karar var" dedi.
Sitede oku

Enis Berberoğlu'na 5 yıl 10 ay hapis cezası
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında partisinin cezaevinde bulunan İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'yla ilgili  İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesinin verdiği karara değindi.

'YARGIYA VERİLEN TALİMATLA AÇILMIŞ DAVA'

Berberoğlu'nun devlet sırlarını ifşa etmekle suçlandığını, ancak sır olarak nitelendiren olayın defalarca Meclis kürsüsünden dahi tartışıldığını kaydeden Altay, şu değerlendirmelerde bulundu: "Bunun neresi devlet sırrı? Burada devlet sırrı falan yok. Burada kin ve intikam projesiyle, ana muhalefeti susturma anlayışıyla yargıya savcıya verilen talimatla açılmış bir dava var. Verilmiş haksız, hukuksuz, mesnetsiz bir karar var. Biz bu kararın bir üst yargı organından döneceğine olan umudumuzu koruyoruz."

Bir milletvekilinin hüküm kesinleşmemiş ve temyiz yolu açıkken tutukluluk halinin devamına karar verilmesinin anlaşılır olmadığını söyleyen Altay, "Bu karar olsa olsa talimatla verilmiş bir karardır. Bu kararı kınıyoruz." dedi.

CHP'Lİ VEKİLLERDEN TEPKİ

Enis Berberoğlu'ndan kelepçe protestosu
AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, işine gelen yargı kararını tanımak, işine gelmeyeni tanımamak gibi bir durum olamayacağını ifade etti. İnceöz'ün, "Talimatla verilmiş karar" ifadesinin haksız ve yersiz bir itham olduğunu söylemesi üzerine CHP'li milletvekilleri sıra kapaklarına vurarak tepki gösterdiler.

Birleşimi yöneten Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı milletvekillerini herkesin görüşlerini açıkça ifade etme hakkı bulunduğu şeklinde uyararak, saygı gösterilmesini istedi.

CHP'li Altay tekrar söz alarak, İnceöz'ün yargı kararıyla ilgili sözlerine işaret etti. Altay, İnceöz'ün de milletvekili olduğuna dikkati çekerek, kendisinden, 'hakkında kesinleşmiş karar bulunmayan bir milletvekillinin tutukluluğuna tepki göstermesini beklediklerini' söyledi. 

İnceöz ise, konuya ilişkin itirazının yargının talimatla karar verdiği yönündeki niyet okuyuculuğu olduğunu söyledi.

Yorum yaz