DÜNYA

Zaharova: ABD'nin Rusya karşıtı söylemleri, diplomatik çalışmaları engelliyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD'nin Rusya karşıtı söylemlerinin, diplomatik çalışmaları engellediğini belirtti. Zaharova, ''Biz uluslararası hukukun, dünya için temel, alfa ve omega olduğunu gösteriyoruz'' dedi.
Sitede oku

Trump, FBI'ı Rusya soruşturmasında yetkisini kötüye kullanmakla suçlayan gizli belgeyi yayımlattı
İzvestiya gazetesine konuşan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD ile Rusya arasındaki ilişkileri değerlendirdi.

Zaharova "Diyalog elbette devam ediyor. Ancak çalışmalarımız okyanusun diğer tarafından duyduğumuz ve cevap vermek zorunda kaldığımız nefret dolu söylemlerle sıklıkla engelleniyor. Bu eğilimin değişmesini umuyoruz, zira üzerinde çalışmamız gereken işler var" dedi.

Münih Güvenlik Konferansı'ndan 'Avrupa ile Rusya arasında savaş riski artıyor’ iddiası

İki tarafın işbirliği yapabileceği çok fazla alan olduğunu ve halihazırda zor olan çalışmaların daha da zorlaştırılmayıp işbirliği alanlarının arttırılmasını istediklerini vurgulayan Zaharova "Partnerlerimizin baskı ve Rusofobik söylemlerin ne kadar zararlı olduğunu fark etmelerini, normal bir etkileşimin onlar için de faydalı olacağını anlamasını umuyoruz" çağrısı yaptı.

Lavrov: Birçok ülke Rusya’yı istikrar garantörü olarak görüyor
'DÜNYANIN HUKUKSUZ HALE GELMEMESİ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ'

"Partnerlerimiz, bizim dünyanın artık onların etkisiyle değişmeye başladığını; uluslararası hukuk, diplomasi gibi anlayışların yok olduğunu öğrenmemiz gerektiği gibi hareket ediyorlar. Biz ise dünyanın bu şekilde değişmemesi için elimizden gelen ne varsa yapıyoruz'' diye sitem eden Rus Dışişleri Sözcüsü, şu vurguyu yaptı:

'ULUSLARASI HUKUK DÜNYANIN TEMELİ, ALFA VE OMEGASI'

''Geliştirilmesi ve tanıtılması onlarca yıl süren uluslararası hukukun, dünya için temel, alfa ve omega olduğunu gösteriyoruz. Uluslararası hukuk olmadan dünya var olamaz. Bunun eksikliği dünyayı yeni küresel savaşlara, çöküşe götürebilir."

 

Yorum yaz