DÜNYA

3. havalimanının yüzde 80'i tamamlandı, 29 Ekim'de açılacak

Bakan Arslan, 3. havalimanının yüzde 80'inin tamamlandığını belirterek, "İnşallah 29 Ekim'de Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve birçok misafirimizin teşrifleriyle havalimanını hizmete sunmuş olacağız" dedi.
Sitede oku

Bakan Arslan'ı uyaran robot, yeniden programlandı
Havalimanı inşaatında incelemelerde bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, burada yaptığı açıklamada, 80 milyon metrekarelik alanda hayata geçecek havalimanının 120 binadan oluşan kapalı alanının 3.5 milyon metrekare olacağını söyledi.

Arslan, "Geldiğimiz aşamada tam yüzde 80 ilerleme sağlamış durumdayız. Her gün üzerine koyarak çalışılıyor. İnşallah 29 Ekim'de Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve birçok misafirimizin teşrifleriyle havalimanını hizmete sunmuş olacağız." dedi.

Atatürk Havalimanı'nın bir günde buraya taşımanın kolay olmadığını aktaran Arslan, müsteşar, müsteşar yardımcısı ve genel müdürün koordinasyonunda, ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, belediyenin, şirketin içinde olduğu 12 ayrı çalışma grubunun hazırlıklarını yaptığından bahsetti.

Musk'ın şirketi Tesla'dan 3. havalimanı için teklif
Arslan, bu kapsamda yapılan çalışmalara değinerek, "Müsteşar koordinasyonunda onunla ilgili çalışmalar tekrar gözden geçirilecek ki herkes hazır olsun. Biz 48 saat içinde buraya bütün çalışmaları gerçekleştirmiş olalım ve uçuşları da 24 saat içerisinde Atatürk Havalimanı'nda buraya aktarmış olalım. Bu da çok önemli bir işlem" diye konuştu.

Havalimanı açıldıktan itibaren dışarıdan gelen uçakların buraya indirileceğini belirten Arslan, o gün Atatürk Havalimanı'na inmiş ancak oradan kalkması gereken uçakların gittikleri yerden tekrar buraya döneceğini, iki havalimanının aynı anda çalışmasının söz konusu olmayacağını bildirdi.

Yorum yaz