DÜNYA

Türkiye'de hapisten kaçan IŞİD'liye Özbekistan'da 10 yıl hapis cezası

Özbekistan'ın Taşkent bölgesinde ikamet eden ve daha önce Türkiye'deyken hapisten firar ettiği belirlenen Ahror Kasımov'un, IŞİD'e yeni üyeler kazandırması nedeniyle 10 yıl hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi.
Sitede oku

Özbekistan adli makamlarından Rus basın mensuplarına konuyla ilgili bilgi aktaran bir kaynak, "Taşkent Bölgesi Akkurgan Ceza Mahkemesi, IŞİD terör örgütünün üyesi olan Ahror Kasımov'u 10 yıl hapis cezasına çarptırdı" diye konuştu.

Özbekistan İslami Hareketi, IŞİD'e biat etti
Duruşma sırasında Kasımov'un IŞİD'e üye olduğuna ve terör örgütüne yeni üyeler kazandırdığına dair kanıtlar sunulduğunu belirten yetkili, "(Kasımov) teröristlerin kullandığı hücre evlerde saklanarak, toplantılar organize etmek ve Suriye'ye militan gönderiyormekle meşguldü" ifadelerini kullandı.

Daha önce açılan soruşturmada Kasımov'un 2011'de çalışmak için Özbekistan'dan Türkiye'ye gittiği, oradayken 2013'te işlediği bir suçtan dolayı 11.5 yıl hapis cezasına çarptırıldığı tespit edildi.

Aktarılan bilgiye göre Kasımov, hapisteyken IŞİD üyelerinin etkisi altına girdi ve 2016'da bir grup mahkumla birlikte hapisten firar etti.

 

Yorum yaz