DÜNYA

Musul’da cesetler, teröristlerin kirlettiği Yahudi mezarlığına gömülüyor

Musul’da IŞİD’in tüm anıtları ve mezarları yıktığı Yahudi Mezarlığında bugün yeni mezarlar açılıyor.
Sitede oku

Musul'un batısındaki Eski Şehir'de bulunan eski Yahudi Mezarlığı, 1948'de kapatılmıştı. IŞİD, şehri işgal ettikten sonra mezarlıktaki tüm anıtları ve mezarları yıkmış, yerle bir etmeye hazırlandığı bu mezarlığın yerine park açmayı planlıyordu.

Koalisyon sözünü tutmadı: Musul hâlâ ceset kokuyor
Bugün, mezarlıkta yeni mezarlar kazılıyor zira Musullular, "kurtarma" operasyonu sırasında ve hava saldırılarında ölenlerin cesetlerini gömecek başka yer bulamıyor.

SALDIRILAR NEDENİYLE CESETLER GÖMÜLEMİYOR

50 yaşındaki Musul sakini Mahmud Şükr, Sputnik'e açıklamasında, "Bu mezarlıkta bazen günde 3 ilâ 6 ceset gömüyorduk. Bu eski mezarlığı seçtik, çünkü her tarafı binalarla çevrili ve yetkililer bizi görmüyor. Merkez mezarlığa ulaşmak, koalisyonun aralıksız hava saldırıları yüzünden mümkün değildi" dedi.

Enkaz olarak kalan Musul üzerine: ‘Alacaklarını alıp, halkı sefalete terk ettiler'
KESKİN NİŞANCI ATEŞİ

Mahmud'un sözlerine göre, açık alana çıkmak çok tehlikeliydi, çünkü koalisyon güçleri militanlara saldırıyor, militanlar ise görüş alanına giren herkese ateş eden keskin nişancıları kullanıyordu.

Mahmud, "Mezarlık küçük, bin metrekareden az bir alanı var. Burada toplamda 150 kişi gömdük, hepsi el Mahada ve komşu mahallelerden. Aralarında çocuklar da, yaşlılar ve kadınlar da var" diye ekledi.

Yorum yaz