YAŞAM

CAS, 47 Rus sporcu ve antrenörün temyiz başvurusunu reddetti

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), 45 Rus sporcu ve 2 antrenörün, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) bugün başlayacak Pyeongchang Kış Olimpiyatları'na davet etmemesine ilişkin bulunduğu temyiz başvurusunu reddetti.
Sitede oku

Rusya milli takımından 47 sporcu ve antrenör, IOC'nin kendilerini Pyeongchang Kış Oyunları'na davet etmeme kararını mahkemeye taşımıştı. CAS, yasağı yaptırım olmaktan çok, uygun olup olmamaya yönelik bir ‘karar' olarak niteleyerek, IOC'nin böyle bir karar alma hakkı olduğuna hükmetti.

Putin: Rusya sporda hâlâ dünya lideri
CAS tarafından yayınlanan açıklamada, "CAS, 32 Rus sporcunun 6 Şubat 2018'de IOC'nin kararına yönelik bulunduğu temyiz başvurusunu reddetti. 7 Şubat 2018'de 15 Rus sporcu ve antrenör tarafından yapılan başvuru da reddedildi" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, sporcuların IOC'nin kendilerine karşı bir ayrımcı, keyfi ve adaletsiz bir tutumda bulunduğunu kanıtlayamadığı belirtildi. Böylece sporcuların oyunlara dönme umudu sona ermiş oldu.

IOC'nin davetini almayan ve Pyeongchang'daki oyunları kaçıracak sporcular arasında olimpiyat altın madalyalı Aleksandr Tretyakov ile bronz madalya sahibi Elena Nikitina, dünya kros kayak şampiyonları Aleksandr Lehkov, sergey Ustyugov ve altın madalyalı biatloncu Anton Şipulin yer alıyor.

MUTKO: HAYAL KIRIKLIĞI VERİCİ

Medvedev: Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin amacı Rusya'ya siyasi zarar vermek
Rusya Başbakan Yardımcısı Vitaliy Mutko, CAS'ın kararının anlaşılabilir, ancak hayal kırıklığı verici olduğunu söyledi.

IOC, şimdiye kadar 169 Rus sporcuyu oyunlara bağımsız olarak katılmaları için davet gönderdi.

CAS daha önce de 28 Rus sporcunun olimpiyatlardan ömür boyu men cezasını kanıt yetersizliği nedeniyle kaldırmıştı, ancak IOC sporculara Pyeongchang'daki oyunlar için davet göndermeyi reddetmişti. IOC Başkanı Thomas Bach da, men cezasını kaldıran CAS'ta reforma gidilmesi gerektiğini söylemişt.

Yorum yaz