MULTİMEDYA

Formula 1’de ‘Grid Kızları’ dönemi kapandı

Sitede oku

Sputnik, Formula 1 yarışmasının en güzel 'Grid Kızları'nı özel bir fotoğraf seçkisinde derledi.

1 / 13
Formula 1 organizatörlerinin resmi açıklamasında, “Formula 1'de on yıllardır var olan bu gelenek, ne markamızın ne de günümüz toplumunun değerlerine uyuyor” dendi.
2 / 13
Grid Kızları, yaklaşık yarım asır önce Formula 1 yarışlarında yer almaya başlamıştı.
3 / 13
Son olarak F1'in eski patronu Bernie Ecclestone da konuyla ilgili açıklamalarda bulunurken Grid Kızları'nı yasaklayan yeni uygulamayı sert bir dille eleştirdi.
4 / 13
Grid Kızları'nın Formula 1'deki şovun bir parçası olduğunu söyleyen Ecclestone, yeni uygulamayı "bağnazlık" olarak yorumladı. Ecclestone, "Sürücüler de izleyenler de bu kızları seviyor. Yarışlarda Grid Kızları'nın bulunmasının hiç kimseye bir zararı olduğunu düşünmüyorum." sözlerini kullandı.
5 / 13
Grid Kızları’nın temel görevi, pilotun yarış numarasını veya vatandaşı olduğu ülkenin bayrağını tutmaktı.
6 / 13
Bazı Grid Kızları, Formula 1’den sonra model ve sinema oyuncusu oldu. Aralarında, Kelly Brook, Jody Marsh, Emma Soylu, Melinda Messenger gibi isimler var.
7 / 13
Dünyanın en ünlü spor otomobil dayanıklılık yarışlarından Le Mans 24 Saat, Grid Kızları’ndan 2015 yılında vazgeçmişti.
8 / 13
Grid Kızları, yarışların süsü olmanın dışında, Formula 1’in çeşitli sponsorları hosteslerin kıyafetleri üzerinde kendi logo ve sloganlarını yerleştiriyordu.
9 / 13
Japonya’da Grid Kızları, çalışma yasasına dahil edilen resmi bir meslek.
10 / 13
Kadın pilotlar, yarışlarda Grid Kızları’nın kalmasını talep ediyor.
11 / 13
Nascar pilotu Ashley Parlett, Grid Kızları’ndan vazgeçildiğini duyunca şunu dedi: “Ben yarış arabaları mağazasında büyüdüm. Duvarlarında hep yarı çıplak kızların posterleri vardı. Bununla birlikte bunun, araba yarışlarındaki kadınlar için tek mümkün gelecek olduğunu düşünmüyorum”.
12 / 13
Rusya’da yapılan lastik yakma yarışı için verilen şu ilan, Grid Kızları’nın önemini gözler önüne seriyor: “RDS yarışları için Grid Kızları aranıyor. Aranan özellikler: Güzel, neşeli ve pozitif olmaları. Özel istek: Sosyal medyada çok sayıda takipçisi olması”.
13 / 13
2015 yılında düzenlenen Monaco Grand Prix’de, yarış öncesinde Grid Kızları yerine dar tişörtlü erkekler yer almıştı. Formula 1’in en iyi pilotlarından Sebastian Vettel, şaşkınlığını şu sözlerle dile getirmişti: “Bugün neden Grid Kızları yoktu? Başlangıç çizgisine gidiyorsun ve George ya da Dave'in arkasında duruyorsun. Ne anlamı var?”
Yorum yaz