DÜNYA

Çankaya'dan Moskova'ya dostluk köprüsü

Çankaya Belediyesi, Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği görevinde bulunduğu sırada suikaste uğrayarak hayatını kaybeden Andrey Karlov'un ikamet ettiği Moskova kentinin Severniy Administrativniy Okrug Kuzey İdari Bölgesi ile kardeş kent olmaya hazırlanıyor.
Sitede oku

Ankara'da Çankaya Belediyesi birçok ülke kentleriyle iyi niyet protokollerine ve kardeş kent anlaşmalarına imza atarken kardeş kentlere bir yenisini eklemek için adım attı.

Rusya Dışişleri: Karlov cinayetinin niteliği hâlâ aynı, bu bir terör saldırısı
Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği görevinde bulunduğu sırada suikaste uğrayarak hayatını kaybeden Andrey Karlov'un ikamet ettiği Moskova kentinin Severniy Administrativniy Okrug Kuzey İdari Bölgesi ile kardeş kent olmaya hazırlanan Çankaya Belediyesi imzaların atılması için makamların onayını bekliyor.

Suikast olayı sonrasında Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki sanat galerisine Karlov'un ismini verildiğini hatırlatan Çankaya Belediyesi, Karlov'un ikamet ettiği kent ile kardeş kent protokolü imzalanarak da iki ülke halklarının tarihsel, kültürel ve sosyal alanlardaki bağlarını güçlendirmeye yönelik adım atmış olacağını vurgu yaptı.

Yorum yaz