DÜNYA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, McMaster ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı General H.R. McMaster'ın telefon görüşmesinde, "terörle mücadele" başlıkları konuşuldu.
Sitede oku

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, McMaster ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Bakan Gül'den ABD'nin YPG açıklamasına yanıt: Türkiye asla sessiz kalamaz
Görüşmede, "iki ülke arasında uzun süredir devam eden stratejik ortaklığın ve bölgedeki terörün her türlüsüne karşı yürütülen mücadelenin önemine" vurgu yapıldı.

YPG'YE VERİLEN DESTEĞİN SONA ERMESİ ÇAĞRISI

Kalın'ın, YPG'ye ABD tarafından verilen desteğin sona erdirilmesi gerektiğine dikkati çektiği görüşmede, "Suriye'nin güvenilir bir siyasi geçiş yoluyla komşularına tehdit teşkil etmeyecek şekilde istikrara kavuşmasının bölgenin huzur ve güvenliğine katkıda bulunacağı" konusunda mutabık kalındı.

IRAK'IN İSTİKRARINA VURGU

Görüşmede, Kalın ile McMaster, Irak'ın toprak bütünlüğü, refah ve istikrarının da bölge için önemini teyit etti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın ayrıca FETÖ'nün ABD'deki faaliyetleri ve yürütülen mücadeleyle ilgili Türkiye'nin kaygı ve beklentilerini dile getirdi.

Türkiye, YPG'yi, PKK’nın Suriye’deki uzantısı olarak görüyor ve bu yapıyla ilişkili DSG gibi örgütlerin de 'terör örgütü' olarak kabul edilmesini istiyor. Ancak, Başta ABD olmak üzere Batılı güçler, Ankara’nın bu görüşünü kabul etmiyor. Ankara, ayrıca YPG'ye silah verilmesine de sert bir şekilde karşı çıkıyor.

Yorum yaz