DÜNYA

Batı Trakya'da 3 kişi hakkında Erdoğan'a hakaretten soruşturma

Batı Trakya'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gümülcine ziyareti öncesinde Türk mahallelerine afiş asan üç kişi hakkında 'yabancı ülke liderine hakaret' suçlamasıyla soruşturma başlatıldığı belirtildi.
Sitede oku

Yerel medyada çıkan haberlere göre, aralarında Gümülcine Belediye Meclisi'nde yer alan 'Spartakos' grubunun lideri gazeteci Kostas Karaiskos'un da bulunduğu üç kişi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gümülcine ziyareti öncesinde sokaklara yasa dışı olarak afiş astıkları gerekçesiyle savcılığa ifade verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Batı Trakya Türklerine iki tavsiye
Karaiskos, kendisine ait internet sitesinde yayımladığı açıklamada, soruşturmanın 'yabancı hükümetin arzusu üzerine açıldığını' ileri sürerek bunu kendileri açısından bir reklam olarak değerlendirdiğini belirtti.

AA'nın haberine göre, Erdoğan'ın Gümülcine ziyaretinde Türk mahallelerindeki bazı sokaklara üzerinde Erdoğan'ın fotoğrafının bulunduğu 'Erdoğan'ın ziyaretine hayır' yazılı afişler yapıştırılmış ve Gümülcine ile İskeçe'de tehdit mesajları içeren kağıtlar Türklerin yaşadığı evlerin kapılarına bırakılmıştı.

Ziyarete karşı çıkan aralarında Spartakos lideri Karaiskos'un da bulunduğu emekli askerler, Pontuslu ve Kıbrıslı Rum dernekleri Gümülcine kent meydanında gösteri düzenlemişti.

 

Yorum yaz