DÜNYA

İsmailağa cemaatinin televizyonunda Atatürk'e hakaret

RTÜK, İsmailağa cemaatinin televizyonu FM TV'de yayınlanan 'Saklı Gerçekler' programında Atatürk için söylenen "Çanakkale Savaşında Hilafet'in 400 bin silahsız cengaverine bilerek 'size ölmeyi emrediyorum' dedi" ve "Atatürk asker maaşıyla bu kadar mal varlığını nasıl yaptı" sözleri nedeniyle kanalı uyardı.
Sitede oku

'Alo İsmailağa' Çağrı Merkezi, kaçak çıktı
Hürriyet'ten Meltem Özgenç'in haberine göre FM TV'de 25 Ekim 2016'da yayınlanan "Saklı Gerçekler" programı aynı gün bir vatandaş tarafından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne şikayet edildi. Emniyet, RTÜK'e şikayeti 7 Temmuz 2017 tarihinde iletti, konuyla ilgili uzman raporu hazırlandı.

RTÜK Üst Kurulu kanalın "Devletin arlık ve bağımsızlığına, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, Atatürk ilke ve inkılaplarına aykırı olamaz" maddesini ihlal ettiğine karar verdi.

İSMAİLAĞA CEMAATİ: ADIMIZ İZİNSİZ KULLANILIYOR

Konuyla ilgili İsmailağa cemaatinden yapılan açıklamada, söz konusu televizyonun bağlı bulunduğu kişinin geçmişte İsmailağa'dan uzaklaştırıldığı, hakkında yasal sürecin yürütüldüğü belirtildi. "Haberde adı geçen FM TV, camiamıza ait değildir ve vakfımıza ait herhangi bir televizyon kanalı da bulunmamaktadır" denildi.

Yorum yaz