DÜNYA

Trump: Özel savcı Mueller’le görüşmem olasılık dışı

Rusya ile gizli anlaşmaları olduğu iddialarını bir kez daha reddeden ABD Başkanı Donald Trump, özel savcı Robert Mueller ile sorgu için bir araya gelmesinin olasılık dışı olduğunu söyledi.
Sitede oku

Trump: Rusya’yla düşmanlık yapmaktansa işbirliği yapmak daha iyi
ABD Başkanı Donald Trump’a, dün Norveç Başbakanı Erna Solberg’le verdiği basın toplantısında özel savcı Robert Mueller’ın yürüttüğü Rusya soruşturması kapsamında sorgulanması ihtimaline ilişkin sorular yöneltildi.

Mueller’le görüşmeye açık olup olmadığı sorulan Trump “Neler olacağını göreceğiz. Bir anlaşma olmadığına ve kimse de böyle bir şey bulamadığına göre, görüşmemiz olasılık dışı görünüyor. Trump kampanyası ile Ruslar ya da Trump ile Ruslar arasında hiçbir anlaşma yok, daha önce olmadığı da belirlendi” yanıtını verdi.

'Trump, Rusya soruşturması kapsamında sorgulanabilir'
​Trump dün daha önce de Twitter’dan soruşturmayı ‘ABD tarihinin en büyük cadı avı’ olarak nitelemiş ve Cumhuriyetçi Parti’yi durumu kontrol altına almaya çağırmıştı.

Trump daha önce yaptığı bir açıklamada Mueller ile görüşmeye yüzde 100 hazır olduğunu ifade etmişti.

Washington Post gazetesi, Mueller'in ekibinden adını açıklamadığı bir ismi kaynak göstererek, Trump'ın birkaç hafta içinde sorgulanabileceğini yazmıştı. Ancak Mueller, henüz bir talepte bulunmadı.

ABD’LİLERİN ÇOĞU TRUMP’IN AKLANACAĞI GÖRÜŞÜNDE

Öte yandan Politico/Morning Consult tarafından yapılan bir araştırmaya göre, ABD’lilerin yüzde 48’i Trump’ın Rusya soruşturmasında aklanacağı görüşünde.

Yorum yaz