DÖRT DİLLİ POLİS
Köln polisi Twitter hesabından yılbaşı kutlamaları hakkında Arapça dahil dört dilde paylaşımlarda bulunarak halkı bilgilendirdi.
Buna tepki gösteren Beatrix von Storch, "Bu ülkede neler oluyor? Neden Kuzey Ren Vestfalya polisinin resmi internet sayfası Arapça tweet atıyor? Barbar, Müslüman, toplu halde tecavüz eden erkek gürühun gönlünü almak için mi?" diye tweet attı.
Almanya'da yeni yılla birlikte sosyal medya sitelerini yasadışı içerik, nefret söylemi ve sahte haberleri hızla silmek, aksi takdirde 50 milyon euro ceza ödemek zorunda bırakan bir yasan yürürlüğe girdi. Yasa uyarunca bu mesajı silen Twitter, AfD Genel Başkan Yardımcısı'nın hesabına erişimi 12 saat boyunca engellerken 'nefret söylemi yayılarak sitenin kurallarının ihlal edildiği' açıklamasını getirdi.
'HALKI NEFRETE KIŞKIRTMAK'
Von Storch Facebook'ta aynı mesajı paylaşınca da engelleme geldi. Facebook, mesajın üzerine ''Bu içeriğe erişimi Alman Ceza Yasası'nın halkı nefrete kışkırtmakla ilgili 130. maddesine dayanarak engelledik'' açıklamasını koydu.
Bunun üzerine her iki sosyal medya hesabını 'ifade özgürlüğünü engellemekle' suçlayan, 'Almanya'da hukuk devletinin bittiğini' iddia eden AfD Genel Başkan Yardımcısı, Facebook'ta yeni bir paylaşımla eski mesajını tekrarlayıp söyleminde ısrar etti: ''Herkesin barbar olan herkese Müslüman da olsa barbar diyebildiği özgür bir ülkede iyi yeni yıllar!! (Devlet artık başka türlü koruyamadığından Alman kadınlar için koruma bölgeleri oluşturulmasını zorunlu kılan barbarları kast ediyorum.)
WEIDEL'E DE SORUŞTURMA
Partisinden von Storch'a tam destek geldi. AfD Meclis Grup Başkanı Alice Weidel, Almanya'da resmi dil Almanca olmasına rağmen polisin Arapça iletişim kurmasını eleştirirken 'tecavüz edip dayak atan ve bıçaklayan göçmen çetelerinden' söz etti. Bunun üzerine Köln Başsavcılığı Alice Weidel'i de önsoruşturma kapsamına aldı. AfD, Alman hükümetinin 'İran'da savunduğu ifade özgürlüğüne Almanya'da baskı uyguladığını' iddia etti.
AfD Genel Başkanı Alexander Gauland, Almanya'da ifade özgürlüğünün tehlikeye girdiğini, SPD'li Adalet Bakanı Heiko Maas'ın çıkardığı sosyal medya yasasının sansür yasası olduğunu ve yeni yılın ilk gününden etkisini gösterdiğini ileri sürüp ''Bu Stasi yöntemleri bana eski Doğu Almanya'yı (DDR) hatırlatıyor'' dedi. Kendisi Facebook ve Twitter'da aktif olmayan Gauland, bununla birlikte tüm sosyal medya kullanıcılarına milletvekili von Storch'un silinen mesajını defalarca ve defalarca paylaşmaları çağrısı yaptı.