00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
HABERLER
11:00
5 dk
HABERLER
12:00
5 dk
EN ÇOK OKUNAN 5 HABER
12:35
19 dk
HABERLER
13:00
5 dk
HAFTA SONU HALLERI
13:05
115 dk
HABERLER
15:00
5 dk
HABERLER
16:00
6 dk
HABERLER
17:00
5 dk
HABERLER
18:00
7 dk
HABERLER
11:00
6 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
12:00
1 dk
TARİHTE BUGÜN
Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır
12:10
3 dk
EN ÇOK OKUNAN 5 HABER
Türkiye neyi takip etti?
12:36
19 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
13:00
1 dk
HAFTA SONU HALLERI
Erdal Kaplanseren'le Hafta Sonu Halleri
13:05
115 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
15:00
1 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
16:00
1 dk
GÜNDEM DIŞI
Serhat Sarısözen'le Gündem Dışı
16:01
59 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
17:00
1 dk
GÜNDEM DIŞI
Serhat Sarısözen'le Gündem Dışı
17:01
59 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
18:00
1 dk
ÖZEL HABER
Sayıştay raporlarında kara delik: İlçe belediyelerinin beşte dördü yok
19:00
6 dk
TARİHTE BUGÜN
Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır
20:30
3 dk
DünBugün
Geri dön
Adana107.4
Adana107.4
Ankara96.2
Antalya104.8
Bursa101.4
Çanakkale107.2
Diyarbakır89.6
Gaziantep104.3
Hatay106.1
İstanbul97.8
İzmir91.0
Kahramanmaraş92.3
Kayseri105.5
Kocaeli90.2
Konya88.6
Malatya106.0
Manisa101.0
Mardin92.2
Ordu99.6
Sakarya90.2
Samsun107.7
Sivas104.2
Şanlıurfa95.3
Trabzon102.4
Van88.0
Para - hesap makinesi  - Sputnik Türkiye, 1920
EKONOMİ
Türkiye ve dünyadan ekonomi alanındaki güncel gelişmeler, para piyasalarındaki son durum. Kredi kuruluşları değerlendirmesi ve diğer tüm gelişmeler.

Can eriği hasadı başladı: Kilosu 20 ile 100 lira arasında alıcı buluyor

© İHA / MURAT ŞENGİMersin'in Silifke ilçesinde Mart ayı başında örtü altında ilk çıktığında kilosu yaklaşık bn 500 liradan alıcı bulan can eriğinin kilosu, açıkta hasadın başlamasıyla boyuna ve kalitesine göre 20 ila 100 lira arasında satılıyor.
Mersin'in Silifke ilçesinde Mart ayı başında örtü altında ilk çıktığında kilosu yaklaşık bn 500 liradan alıcı bulan can eriğinin kilosu, açıkta hasadın başlamasıyla boyuna ve kalitesine göre 20 ila 100 lira arasında satılıyor. - Sputnik Türkiye, 1920, 23.04.2023
Abone ol
Mersin’in Silifke ilçesinde Mart ayı başında örtü altında ilk çıktığında kilosu yaklaşık bin 500 liradan alıcı bulan can eriğinin kilosu, açıkta hasadın başlamasıyla boyuna ve kalitesine göre 20 ila 100 lira arasında alıcı bulmaya başladı.
Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar açık alanda hasadına başlanan eriklerin, Ankara ve İstanbul’a gönderildiğini söyledi. Kaynar, bölgede açıkta başlayan hasadın ilk olarak birkaç bahçede başladığını, bayram sonu itibari ile tam hasada başlanacağını söyledi. Erikler, Atayurt Mahallesi'nde bulunan halde özel olarak paketlendikten sonra Ankara, İstanbul, İzmir başta olmak üzere talebe göre Türkiye’nin değişik illerine gönderiliyor.
Nurettin Kaynar, can eriğinin açıkta hasadına başlanmasının ardından kilosunun boyuna ve kalitesine göre 20 ila 100 lira arasında satıldığını kaydetti. Bu yıl ilçe genelinde 800 dönüm arazide 8 bin ton erik hasadının yapılacağını ifade eden Kaynar, erik üretiminin Göksu Vadisi'nde Keben başta olmak üzere Sabak, Bükdeğirmeni, Karakaya, Karahacılı, Evkafçiftliği, Kargıcak, İmambekirli, Ortaören, Kabasakallı, Atayurt, Atakent ve Taşucu mahallelerinde yapıldığını belirtti.
Silifke’de yetişen can eriğinin gerek erkenci olmasından, gerekse görünümü ve lezzeti ile tüketiciler tarafından yoğun bir şekilde talep edildiğini vurgulayan Kaynar, eriğin getirisi dolayısıyla ilginin sürekli arttığını ve üretim alanının da buna bağlı olarak genişlediğini kaydetti.
Mayıs ayının ilk haftasında ihracatın açılacağını özellikle Rusya başta olmak üzere Ortadoğu ülkeleri ve Türki cumhuriyetlere eriklerin gönderileceğini belirten Kaynar, “Göksu Vadisi köylerinin en önemli özelliği iklimler içerisinde mikro klima özelliğe sahip olmasıdır. Mikroklima özelliğinden dolayı burada yetişen ürünlerin ayrı bir damak zevki ve görünümü var. Buranın en önemli özelliklerinden bir tanesi de meyve turfandacılığıdır. Türkiye’nin ilk turfanda can eriği Silifke’nin Göksu Vadisi'nde çıkmakta ve Silifke’de üretimi yapılan eriğin de yüzde 70 potansiyeli Keben ve Sabak Mahallelerini içermektedir” diye konuştu.
Haber akışı
0
Tartışmaya katılmak için
giriş yapın ya da kayıt olun
loader
Sohbetler
Заголовок открываемого материала