00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
HABERLER
11:00
5 dk
HABERLER
12:00
5 dk
EN ÇOK OKUNAN 5 HABER
12:35
19 dk
HABERLER
13:00
5 dk
HAFTA SONU HALLERI
13:05
115 dk
HABERLER
15:00
5 dk
HABERLER
16:00
6 dk
HABERLER
17:00
5 dk
HABERLER
18:00
7 dk
HABERLER
11:00
6 dk
HABERLER
12:00
6 dk
TARİHTE BUGÜN
12:11
3 dk
EN ÇOK OKUNAN 5 HABER
12:29
19 dk
HABERLER
13:00
5 dk
HAFTA SONU HALLERI
13:06
114 dk
HABERLER
15:00
5 dk
HABERLER
16:00
5 dk
HABERLER
17:00
6 dk
HABERLER
18:00
5 dk
TARİHTE BUGÜN
Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır
20:30
3 dk
DünBugün
Geri dön
Adana107.4
Adana107.4
Ankara96.2
Antalya104.8
Bursa101.4
Çanakkale107.2
Diyarbakır89.6
Gaziantep104.3
Hatay106.1
İstanbul97.8
İzmir91.0
Kahramanmaraş92.3
Kayseri105.5
Kocaeli90.2
Konya88.6
Malatya106.0
Manisa101.0
Mardin92.2
Ordu99.6
Sakarya90.2
Samsun107.7
Sivas104.2
Şanlıurfa95.3
Trabzon102.4
Van88.0
 - Sputnik Türkiye, 1920
YAŞAM
Türkiye ve dünyadan ilgi çekici yaşam haberleri, toplumsal olaylar, güncel araştırmalar, fotoğraf ve video galerileri.

Japonya'da tuz tadı veren yemek çubuğu icat edildi

© Flickr / Clare Blackyemek çubuğu
yemek çubuğu - Sputnik Türkiye, 1920, 19.04.2022
Abone ol
Japon bilim insanları, yemeklere yapay tuz tadı veren çubuklar icat etti. Çubuklar, kullanıcının bilekliğine takılan bir mini bilgisayarla çalışıyor.
Japonya'da bilim insanları, yemeklerdeki sodyum seviyelerini düşürmek amacıyla yapay olarak tuz tadı yaratan yemek çubukları geliştirdiler.
Yemek çubukları, elektrik stimülasyonu ve kullanıcının bilekliğine takılan bir mini bilgisayar aracılığıyla çalışıyor.
Laboratuvarı cihazı geliştirmek için yiyecek ve içecek üreticisi Kirin ile işbirliği yapan Meiji Üniversitesi'nden profesör Homey Miyaşita'ya göre cihaz, sodyum iyonlarını yemek çubukları aracılığıyla ağza aktararak tuzluluk hissi yaratıyor.
Ekip, prototipi geliştireceklerini ve yemek çubuklarını gelecek yıl tüketicilere sunmayı umduklarını da sözlerine ekledi.
Ortalama bir Japon yetişkin günde yaklaşık 10 gram tuz tüketiyor; bu, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından önerilen miktarın iki katına denk geliyor. Japonya Sağlık Bakanlığı da günlük tuz alımını erkekler için maksimum 7.5 gram ve kadınlar için 6.5 grama düşürmeyi teklif etmişti.
Çiğ et - Sputnik Türkiye, 1920, 28.01.2022
DÜNYA
Sadece çiğ et yiyerek ne kadar hayatta kalabileceğini ölçüyor: Kıyma en sevdiğim yemek oldu
Haber akışı
0
Tartışmaya katılmak için
giriş yapın ya da kayıt olun
loader
Sohbetler
Заголовок открываемого материала