00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
HABERLER
11:00
5 dk
HABERLER
12:00
5 dk
EN ÇOK OKUNAN 5 HABER
12:35
19 dk
HABERLER
13:00
5 dk
HAFTA SONU HALLERI
13:05
115 dk
HABERLER
15:00
5 dk
HABERLER
16:00
6 dk
HABERLER
17:00
5 dk
HABERLER
18:00
7 dk
HABERLER
11:00
6 dk
HABERLER
12:00
6 dk
TARİHTE BUGÜN
12:11
3 dk
EN ÇOK OKUNAN 5 HABER
12:29
19 dk
HABERLER
13:00
5 dk
HAFTA SONU HALLERI
13:06
114 dk
HABERLER
15:00
5 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
16:00
1 dk
GÜNDEM DIŞI
Serhat Sarısözen'le Gündem Dışı
16:01
59 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
17:00
1 dk
GÜNDEM DIŞI
Serhat Sarısözen'le Gündem Dışı
17:01
59 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
18:00
1 dk
ÖZEL HABER
Sayıştay raporlarında kara delik: İlçe belediyelerinin beşte dördü yok
19:00
6 dk
TARİHTE BUGÜN
Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır
20:30
3 dk
DünBugün
Geri dön
Adana107.4
Adana107.4
Ankara96.2
Antalya104.8
Bursa101.4
Çanakkale107.2
Diyarbakır89.6
Gaziantep104.3
Hatay106.1
İstanbul97.8
İzmir91.0
Kahramanmaraş92.3
Kayseri105.5
Kocaeli90.2
Konya88.6
Malatya106.0
Manisa101.0
Mardin92.2
Ordu99.6
Sakarya90.2
Samsun107.7
Sivas104.2
Şanlıurfa95.3
Trabzon102.4
Van88.0
 - Sputnik Türkiye, 1920
YAŞAM
Türkiye ve dünyadan ilgi çekici yaşam haberleri, toplumsal olaylar, güncel araştırmalar, fotoğraf ve video galerileri.

Uzmanlar: Günde bir fincan kahve tüketmek, koronavirüs riskini yüzde 10 azaltabilir

© PixabayKahve çekirdeği, bardak
Kahve çekirdeği, bardak - Sputnik Türkiye, 1920, 14.02.2022
Abone ol
Yeni bir araştırma, kahve tüketiminin koronavirüsle başa çıkma konusunda yardımcı bir niteliği olduğunu gösterdi.
Northwestern Üniversitesi tarafından yürütülen bir araştırmaya göre, günde en az bir fincan kahve tüketmek, koronavirüs riskini yüzde 10 oranında azaltabilir.
Araştırma ekibinin bir parçası olan Northwestern Üniversitesi koruyucu tıp profesörü Marilyn Cornelis, WebMD'ye yaptığı açıklamada kahveyi koronavirüse karşı etkili kılan şeyin kafein yerine polifenoller ve klorojenik asit olduğu görüşünde:
"Alternatif olarak, benzersiz olan ve onu çaydan farklı kılan şey kahvenin diğer bileşenleri olabilir. Örneğin, çay genellikle flavonoidler açısından zengindir. Oysa kahvede daha çok polifenoller, özellikle de klorojenik asit vardır ve bu aslında kahvenin nispeten benzersiz bir bileşenidir. Kahve, daha önce koronavirüsle ilgili olmayan diğer hastalıklarla ilişkilendirildi, ancak bu ilişkiyi de yürütüyor olabilir."
Koronavirüs gibi hastalıklara karşı direnç oluşturma konusunda beslenmenin de önemli bir faktör olduğunu vurgulayan Cornelis, "Bir kişinin beslenmesi bağışıklığı etkiler. Ve bağışıklık sistemi, bireyin koronavirüs dahil olmak üzere bulaşıcı hastalıklara duyarlılığı ve tepkisinde kilit bir rol oynar" ifadelerini kullandı.
California'daki Loma Linda Üniversitesi'nde koruyucu tıp uzmanlığı programı başkanı Dr. Karen Studer de, Health News Tribune'a yaptığı açıklamada "Çoğunlukla meyve, sebze ve tahıllardan oluşan bitki bazlı beslenmek sizi birçok hastalıktan koruyacaktır. Bu heyecan verici çünkü koronavirüs gibi bulaşıcı hastalıklar için de geçerli gibi görünüyor" dedi.
Haber akışı
0
Tartışmaya katılmak için
giriş yapın ya da kayıt olun
loader
Sohbetler
Заголовок открываемого материала