00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
HABERLER
07:00
6 dk
HABERLER
09:00
6 dk
HABERLER
11:00
4 dk
DÜNYA HABERİ
11:05
14 dk
PARANIN HAREKETİ
11:21
15 dk
HABERLER
12:00
5 dk
HABER MASASI
13:30
35 dk
HAFTANIN KEYFİ
14:05
54 dk
HABERLER
15:00
5 dk
HABERLER
16:00
5 dk
HABERLER
17:30
4 dk
HABERLER
19:00
5 dk
BÖLGENİN KALBİ
19:05
84 dk
HABERLER
11:00
5 dk
HABERLER
12:00
5 dk
EN ÇOK OKUNAN 5 HABER
12:35
19 dk
HABERLER
13:00
5 dk
HAFTA SONU HALLERI
13:05
115 dk
HABERLER
15:00
5 dk
HABERLER
16:00
6 dk
HABERLER
17:00
5 dk
HABERLER
18:00
7 dk
DünBugün
Geri dön
Adana107.4
Adana107.4
Ankara96.2
Antalya104.8
Bursa101.4
Çanakkale107.2
Diyarbakır89.6
Gaziantep104.3
Hatay106.1
İstanbul97.8
İzmir91.0
Kahramanmaraş92.3
Kayseri105.5
Kocaeli90.2
Konya88.6
Malatya106.0
Manisa101.0
Mardin92.2
Ordu99.6
Sakarya90.2
Samsun107.7
Sivas104.2
Şanlıurfa95.3
Trabzon102.4
Van88.0
 - Sputnik Türkiye, 1920
YAŞAM
Türkiye ve dünyadan ilgi çekici yaşam haberleri, toplumsal olaylar, güncel araştırmalar, fotoğraf ve video galerileri.

Uzmanlar, ne tür sebzelerin kanser riskini artıracağını açıkladı

© AATogay, orkestra için pazardan sebze seçerken insanların şaşkın bakışlarına maruz kaldığını anlattı.
Togay, orkestra için pazardan sebze seçerken insanların şaşkın bakışlarına maruz kaldığını anlattı. - Sputnik Türkiye, 1920, 27.01.2022
Abone ol
Nişasta içermeyen konserve sebzelerin onkolojik hastalıkların oluşması riskini artırabileceği belirtildi.
Dünya Kanser Araştırma Vakfı’ndan araştırmacıları kaynak gösteren Daily Express’e göre, nişasta içermeyen konserve sebzeler kanser riskini artırabilir.
Gıda ürünlerinin bozulma hızını yavaşlatmanın yanı sıra besin değerleri ve tatlarının korunması için konserve yapılıyor. Bunların gerçekleşmesi için de tuzun yanı sıra asitler ekleniyor.
Yüksek tuz miktarı ise mide duvarını koruyan zarın viskozitesini değiştiriyor, ayrıca nitroso grubu bileşiklerinin üretimini artırıyor. Tuzun fazla tüketilmesi birincil hücre hasarına ve bunun neticesinde de onkolojik rahatsızlıklara yol açıyor.
Mide zarının epitelinden kaynaklanan kötü huylu bir tümör olan mide kanseri, herhangi bir yerde gelişebilir ve başta yemek borusu, akciğer ve karaciğer olmak üzere diğer organlara yayılabilir.
Beslenme, çevresel durum ve sigara kullanımının yanı sıra bulaşıcı ve genetik etmenler de mide kanserinin oluşumunda etkili faktörler arasında yer alıyor.
Mide kanserinde erken evrelerde dispepsi, iştahsızlık gibi spesifik olmayan semptomlarla açıklanmamış klinik belirtiler görülüyor. Diğer belirtiler arasında ise asteni, et yemeklerine karşı isteksizlik, anemi, kilo kaybı mevcut. Sonraki aşamalarda ise epigastriumda ağrı, kusma ve tümör kaynaklı kanamalar görülebiliyor.
Haber akışı
0
Tartışmaya katılmak için
giriş yapın ya da kayıt olun
loader
Sohbetler
Заголовок открываемого материала