00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
SERHAT AYAN'LA BAYRAM ÖZEL
00:00
39 dk
ÖZEL HABER
Geçmişten günümüze akan miras: İstanbul’un su yolları
02:22
4 dk
SESLİ HABER
05:04
2 dk
SERHAT AYAN'LA BAYRAM ÖZEL
08:00
39 dk
HABERLER
11:00
6 dk
HABERLER
12:00
5 dk
HABERLER
13:00
6 dk
HABERLER
14:00
6 dk
HABER MASASI BAYRAM ÖZEL
14:06
36 dk
HABERLER
15:00
4 dk
HABERLER
16:00
7 dk
HABERLER
17:00
5 dk
HAFTANIN KEYFİ BAYRAM ÖZEL
17:06
49 dk
HABERLER
18:00
7 dk
ÖZEL HABER
Geçmişten günümüze akan miras: İstanbul’un su yolları
19:26
4 dk
HABER MASASI BAYRAM ÖZEL
23:00
36 dk
SERHAT AYAN'LA BAYRAM ÖZEL
04:01
39 dk
HAFTANIN KEYFİ BAYRAM ÖZEL
06:00
49 dk
HABERLER
07:00
6 dk
HABERLER
09:00
6 dk
YERİ VE ZAMANI
Siyasetin gündemi boykot
09:07
113 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
11:00
1 dk
DÜNYA HABERİ
Dünyadan öne çıkan başlıklar
11:10
15 dk
PARANIN HAREKETİ
Ekonomide neler oluyor?
11:21
20 dk
BASIN TURU
Selin Yazıcı, Ebru Dönmez ve Serkan Baştımar'la Basın Turu
11:31
23 dk
ENERJİNİN SEYRİ
Enerji sektöründe öne çıkan başlıklar
11:51
14 dk
GÜN ORTASI
Okan Aslan'la Gün Ortası
12:05
83 dk
90 SANİYE
Türkiye ve dünya gündemi
13:28
1 dk
HABER MASASI
Selin Yazıcı, Ebru Dönmez ve Serkan Baştımar'la Haber Masası
13:30
35 dk
YENİ ŞEYLER REHBERİ
Serhat Ayan'la Yeni Seyler Rehberi
14:05
55 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
15:00
1 dk
ÖZEL HABER
Binlerce yıldır yaşamın devam ettiği 10 şehir
15:18
5 dk
SESLİ HABER
Türk nüfusu yaşlanıyor: Yaşlı nüfusun oranında artış
15:34
3 dk
SESLİ HABER
‘Hayalet çalışan’ sendromu: İş yerine aidiyeti neler düşürüyor?
15:49
7 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
16:00
1 dk
EKSEN
Ceyda Karan'la Eksen
16:01
89 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
17:30
1 dk
ÖZEL HABER
142 yıldır tamamlanamayan yapı: Sagrada Familia
17:43
7 dk
SESLİ HABER
Binlerce yıllık tapınak geleceğe hazırlanıyor: Zeus Lepsynos Tapınağı’nda restorasyon çalışmaları
17:57
2 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
18:00
1 dk
ÖZEL HABER
Merkez Bankası'nın döviz satışı: Cebimizden mi çıkıyor, kâra mı dönüşüyor?
18:09
3 dk
SESLİ HABER
Bilim insanlarından konuşma engelli bireyler için umut: Beyin implantı ve yapay zekâ teknolojisi
18:19
2 dk
ÖZEL HABER
Silivri sonrası gündemde: Müzeye dönüşen cezaevleri
18:28
6 dk
SESLİ HABER
Çin’in 32 milyar dolarlık dev pazarı: Evcil hayvan klonlama
18:46
2 dk
SESLİ HABER
Ticaret Bakanlığı'ndan yeni düzenleme: İnternet alışverişinde güvenlik artıyor
18:55
2 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
19:00
1 dk
BÖLGENİN KALBİ
Ceyhun Bozkurt'la Bölgenin Kalbi
19:05
84 dk
SESLİ HABER
El yazısı dijital dünyanın neresinde?
22:34
1 dk
SESLİ HABER
Ünlü antik kentte 2 bin yıllık pati izli tuğlalara rastlandı
22:43
2 dk
SESLİ HABER
Bir dönem viral olmuşlardı, şimdilerde raflarda tozlanıyorlar
22:52
6 dk
DünBugün
Geri dön
Adana107.4
Adana107.4
Ankara96.2
Antalya104.8
Bursa101.4
Çanakkale107.2
Diyarbakır89.6
Gaziantep104.3
Hatay106.1
İstanbul97.8
İzmir91.0
Kahramanmaraş92.3
Kayseri105.5
Kocaeli90.2
Konya88.6
Malatya106.0
Manisa101.0
Mardin92.2
Ordu99.6
Sakarya90.2
Samsun107.7
Sivas104.2
Şanlıurfa95.3
Trabzon102.4
Van88.0
Dünya haritası - Sputnik Türkiye, 1920
DÜNYA
Rusya, ABD, Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından son dakika haberleri, analizler ve özel dosyalar.

Kasaplar Federasyonu Başkanı Yalçındağ: Sokakta kıyma çektirmeyin

kurbanlık koyun
kurbanlık koyun - Sputnik Türkiye, 1920, 19.07.2021
Abone ol
Kurban Bayramı’nda kesilen hayvanların saklanması ve işlenmesi konusunda, Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ vatandaşları uyardı. Etlerin plastik poşetler içerisinde bekletilmemesi gerektiğini söyleyen Yalçındağ, sokak arasında kurulan tezgâhlarda kıyma çektirilmemesi çağrısı yaptı.
Kurban Bayramı’nın ilk günü, ülke genelinde 200 bin tona yakın et üretiminin gerçekleşmesi bekleniyor. Bunun için 900 bine yakın büyükbaş, 3,5 milyona yakın küçükbaş hayvan kurban edilecek. Bu etlerin kısa süre içerisinde işlenmesi ve saklanmaya uygun hale getirilmesi gerekiyor. Etlerin işlenmesinin sağlıksız ve uygun olmayan ortamda gerçekleşmesi ise etlerin bozulmasına neden olabiliyor.
Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ vatandaşları etlerin işlenmesi ve saklanması konusunda dikkat etmeleri konusunda uyardı. Sputnik’e değerlendirme yapan Yalçındağ şunları söyledi:
“Kurbanın kesilmesi ve kurban etinin işlenmesi uzman kişiler tarafından yapılmalıdır. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın il valiliklerine gönderdiği çok net bir genelgesi var. Et satışına izin verilen kayıtlı onaylı işletmeler dışında kurban etlerinin hazırlanması, kıyma çekilmesi, halk sağlı açısından yasaklandı. Kurumlarımızın bu konuya dikkat etmelerini istiyoruz. Burada önemli olan halk sağlığıdır.”

Sokakta kıyma çektirmeyin

Kurban Bayramı sürecinde sokak aralarında kurulan kıyma çekme tezgahlarına dikkat çeken Yalçındağ “Senenin en sıcak aylarındayız. Bu etler kısa sürede bozulabilir, üzerlerinden temizlenmesi gereken parçalar olabilir. Sorumsuz insanların seneden seneye kömürlüklerinden, depolarından çıkardığı makinelerle kıyma yapmaya soyunmaları son derece yanlış” değerlendirmesinde bulundu.

Etleri plastik poşette bekletmeyin

Kesildikten sonra etlerin işlenmesi için soğumasının beklenmesi gerektiğini de belirten Yalçındağ “Kurbanınızı soğuduktan sonra parçalayın. Kurban etlerini naylon poşetlerde, naylon leğenlerde ve kovlarda taşıyorsak bu etleri, eve gider gitmez plastik ürünlerden çıkartalım. Etleri güneş almayan temiz bir örtü serilmiş masanın üzerinde veya cam kaplarda dolaba koyarak dinlenmeye bırakalım. Etler dinlendikten sonra mahallemizdeki kasaplara götürerek, etlerimizi işletelim” tavsiyesinde bulundu.
Haber akışı
0
Tartışmaya katılmak için
giriş yapın ya da kayıt olun
loader
Sohbetler
Заголовок открываемого материала