26 Nisan Pazar günü Fotoğrafın Tamamı Programında Ahu Özyurt’un konuğu olan Cemil Kılıç, dini kurumlarda bir değişimin kaçınılmaz olduğunu söyledi: "Bazılarına şaşırtıcı gelebilir ama Diyanet’in koronavirus sürecini çok akıllıca okuduğu ve camilerdeki bağlantıyı koparmamak adına bazı adımlar attığını görüyoruz.
Laikliğin tarih boyunca süregelen muhalif İslami hareketin, Emevi’ci düşünceyi altetmesi olduğunu söyleyen Cemil Kılıç, “Meclis’in açılması, Cumhuriyet, bunlar İslam adına bin yılın devrimdir. Muhalif İslami hareketin görkemli bir zaferidir. Bugün bunun içi boşaltılmaya çalışılıyor. Atatürk’ü aşamayanlar onun yaptıklarının içeriğini bozmaya çalışıyor. Bir nevi Sıttın Savaşı, Kerbela devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, Muhammedi bir kurum olmaktan da çıkmıştır. Fethullah Gülen ve Cemalettin Kaplan bu Diyanet'ten çıkmıştır” dedi.
'YURTLARDA KARANTİNA GAYET İYİ ORGANİZE OLMUŞ'
Akademisyen Dr. Zeynep Banu Dalaman ise, İspanya’da Erasmus öğrencisi olan kızı Bade’nin maceralı dönüş hikayesini ve Yalova’daki karantina günlerini anlattı:
Uzaktan eğitim konusunun da özellikle üniversite öğrencileri tarafından iyi karşılandığını belirten Dalaman, iki kesimin sıkıntı yaşadığını söyledi: “Yaşı ileri olan hocalarımız biraz sıkıntı yaşıyor. Biraz teknik olarak korkutucu geliyor. Öncesinde çok iyi çalışmak gerekiyor. Dersteki gibi değil. Soru sorma diyaloglar başka konular az. İnterakivite derslerde azalıyor. En uzun dersler bile 45 dakikada bitiyor. Bu iyi. İkinci sıkıntılı konu da bilgisayarı olmayan öğrenciler var. Özellikle devlet üniversitelerinin öğrencileri içinde mağdur olanlar vardır. Biz bağışlar da yaptık. Ama hala eksiği olanlar vardır diye tahmin ediyorum."