Husilerin yanı sıra Hadi hükümeti taraftarları ve Körfez koalisyonunun desteklediği Yemen ordusunun da ülkede sivillere yönelik 'korkunç faaliyetlerde' bulunduğuna dikkat çeken Mütevekkil, "Bu, insan eliyle çıkarılan bir kriz. Yemenliler açlıktan ölmüyor, açlıktan öldürülüyorlar" diye konuştu.
'KAŞIKÇI'NIN KATLİNDEN SONRA DİKKATLER YEMEN'E DÖNDÜ'
Mütevekkil, "(Cemal) Kaşıkçı'nın vahşice katlinden sonra dikkatler Yemen'e döndü. Stockholm görüşmeleri uluslararası toplumun Yemen'deki krizi durdurma konusunda baskı kurabileceğini gösterdi. Ancak bunun devam etmesi gerekir" diye konuştu. ABD Kongresinin, Amerikan silahlarını Yemen'de katliamda kullanmaları konusunda Suudi Arabistan ve BAE'ye hesap sorabileceğini kaydeden Mütevekkil, "Bu ay, ABD, Yemen'e milyonlarca dolar insani yardım vaadinde bulundu ama ABD'nin Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirliklerine silah satışı devam ediyor. ABD bombaları ABD'nin insani yardımından önce Yemenlilere ulaşıyor" dedi.
ABD'nin Yemen'de Körfez Koalisyonuna destek vermesinin ağır ahlaki maliyetleri olduğunu belirten Rand, "Uluslararası hukuk normlarının Yemen'de gördüğü zarar, Arap Yarımadasıyla sınırlı kalmayabilir." dedi. Yemen'de yakın zamanda bir siyasi çözüm beklemediğini ifade eden Rand, "2016'da ABD hükümeti oldukça odaklanmıştı ve Yemen'de ateşkes sağlanmıştı ancak iki yıldır Yemen ABD dış poltikasının odağında değil. Kongre Trump yönetiminin dikkatini bu yöne çevirmek için bir çaba içine girebilir." diye konuştu.