00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
HABERLER
07:00
6 dk
HABERLER
09:00
6 dk
HABERLER
11:00
4 dk
DÜNYA HABERİ
11:05
14 dk
PARANIN HAREKETİ
11:21
15 dk
HABERLER
12:00
5 dk
HABER MASASI
13:30
35 dk
HAFTANIN KEYFİ
14:05
54 dk
HABERLER
15:00
5 dk
HABERLER
16:00
5 dk
HABERLER
17:30
4 dk
HABERLER
19:00
5 dk
BÖLGENİN KALBİ
19:05
84 dk
ÖZEL HABER
Sayıştay raporlarında kara delik: İlçe belediyelerinin beşte dördü yok
09:15
6 dk
ÖZEL HABER
İBB’nin Sayıştay raporundan çıktı: 642 araç nerede?
09:37
3 dk
ÖZEL HABER
Rus yönetmen Nikolay Lebedev İstanbul'da konuştu: Son filmimin çekiminde setteki üç kişi ölümden döndü
10:24
4 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
11:00
1 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
12:00
1 dk
EN ÇOK OKUNAN 5 HABER
Türkiye neyi takip etti?
12:35
19 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
13:00
1 dk
HAFTA SONU HALLERI
Erdal Kaplanseren'le Hafta Sonu Halleri
13:05
115 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
15:00
1 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
16:00
1 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
17:00
1 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
18:00
1 dk
DünBugün
Geri dön
Adana107.4
Adana107.4
Ankara96.2
Antalya104.8
Bursa101.4
Çanakkale107.2
Diyarbakır89.6
Gaziantep104.3
Hatay106.1
İstanbul97.8
İzmir91.0
Kahramanmaraş92.3
Kayseri105.5
Kocaeli90.2
Konya88.6
Malatya106.0
Manisa101.0
Mardin92.2
Ordu99.6
Sakarya90.2
Samsun107.7
Sivas104.2
Şanlıurfa95.3
Trabzon102.4
Van88.0
Para - hesap makinesi  - Sputnik Türkiye
EKONOMİ
Türkiye ve dünyadan ekonomi alanındaki güncel gelişmeler, para piyasalarındaki son durum. Kredi kuruluşları değerlendirmesi ve diğer tüm gelişmeler.

Yerli üretime mutfak desteği: '869 Yerliyse Yeriz' projesi başlatıldı

© Fotoğraf : ANFAŞ869 Yerliyse Yeriz
869 Yerliyse Yeriz - Sputnik Türkiye
Abone ol
Perakende, gıda ve turizm sektörünün önemli isimleri yerli üretimi desteklemek için bir araya geliyor. Türkiye'nin uluslararası barkod kodu olan 869 rakamlı ürünlerle ve markaların desteklenmesi ve farkındalık oluşturma amaçlı projenin adı '869 Yerliyse Yeriz' olarak belirlendi.

Antalya'da bir tarım firmasının ürettiği zeytin kadar karpuz - Sputnik Türkiye
Zeytin kadar küçük karpuz üretti
Yeni Şafak'tan Orhan Orhun Ünal'ın haberi şöyle:

"Dünyaca ünlü aşçıların menülerinden, otellerin dev mutfaklarına, gıda ve ekipman satın alımından medya organlarına kadar birçok platformda öncelik yerli ürünlere verilecek. Perakende, gıda ve turizm sektörünün önemli isimleri yerli üretimi desteklemek için omuz omuza verdi.

Antalya Expo Center'da 16-19 Ocak arasında 435 katılımcının 3.500'ün üzerinde markasını sergilediği 26. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı, Antalya'da sürüyor. 36 ülkeden ve Türkiye'den 50 binin üzerinde profesyonel ziyaretçinin ağırlanacağı fuara, bu sene yerli üretim damgasını vurdu. Özellikle, yerli firmaların önemli anlaşmalara imza atması bekleniyor.

Patates - Sputnik Türkiye
EKONOMİ
Akşam: Yerli ve milli patates Nahita, dünyaya açılıyor
‘YERLİYSE YERİZ' İTHALATLA SAVAŞTA

Bu amaçla gıda, tarım ve perakende sektörünün önde gelen sivil örgütleri bir araya gelerek ‘Yerliyse yeriz' projesini başlattı. Türkiye'deki şefler öncülüğünde duyurulan proje kapsamında yerli üretimin desteklenmesine mutfaktan başlanacak. Ülkemizdeki aşçılar ve otel temsilcilerinin mutfaklarında yerli ürünlerin kullanılması ve toplumda da farkındalık oluşturulması bekleniyor.

‘TÜRKİYE'NİN ULUSLARARASI BARKOD KODU OLAN 869 BİR NUMARA DEĞİL VEFA ANLAMI DA TAŞIYOR'

Antalya Fuar ve Kongre Merkezi ev sahipliğinde gerçekleşen, yerli üretim logolu ürünlerin kullanımını esas alan zirve, Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım AŞ (ANFAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı'nın konuşması ile başladı.

Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz, Antalya Gastronomi Eğitimciler Birliği Derneği Başkanı Mustafa Erol, Türkiye Otel Satın Alma Yöneticileri Derneği Üyesi Salih Tellioğlu, TÜRSAB Başkan Vekili Hasan Erdem'in konuk olduğu zirvede yerli firmaların inovasyon çalışmalarına ağırlık vererek, ithal firmalar karşısında kaliteli ürünleri ve markaları sektöre kazandırmanın hayati olduğu aktarıldı.

Kestane - Sputnik Türkiye
EKONOMİ
Komisyoncular tepkili: Neden Çin kestanesi ithal ediyoruz, yerli ve millisi var
Açıköz de, ‘869 Yerliyse Yeriz' kampanyasının gücüne dikkat çekip şunları söyledi:

"Türkiye'nin uluslararası barkod kodu olan 869 bir numara değil vefa anlamı da taşıyor. Yerli üreticilere sektör ayrımı yapmadan sahip çıkmalıyız. Atalarımız bu ülkemiz için bizler için savaştı, can verdi. Peki biz ne yapabiliriz? Biz de bu ülkeye, bu ülkenin değerlerine, ürünlerini, ürettiklerine, üretenlerine sahip çıkmamız, korumamız, kollamamız gerek. Yerli üreticilere sektör ayrımı yapmadan sahip çıkmalıyız. İthalatçılarımız kızmasın, darılmasın ama biz önce yerli üreticimizin yanındayız. Çünkü 'Önce can sonra canan' anlayışını savunuyoruz."

Haber akışı
0
Tartışmaya katılmak için
giriş yapın ya da kayıt olun
loader
Sohbetler
Заголовок открываемого материала