‘RUS HAVA SAVUNMASI ABD'NİN SURİYE'DEKİ UÇUŞLARINI SINIRLANDIRDI'
Rus silahı yakından incelemesine rağmen ABD'nin, askeri doktrinini hayata geçirmeye yönelik anlamlı bir sonuç çıkaracak yetenekte olmadığı anlaşıldığını kaydeden Rus uzman, sözlerini şöyle sürdürdü:
‘BLOOMBERG, RUSYA VE TÜRKİYE ARASINI BOZMAYA ÇALIŞIYOR'
Türkiye ve Rusya arasındaki S-400 anlaşmasında, sistem özelliklerinin üçüncü ülkelere açıklamasını yasaklayan madde olduğunu vurgulayan Leonkov, "Elbette Rusya sevkiyatını, NATO üyesi olan bir ülkeye yaptığının ve ABD istihbaratının bu sistemlerle ilgileneceğinin farkındaydı. İhracata yönelik modeller işte bunun için var. Elbette bu sistemler, Rus ordusuna sağlananlardan farklı. Bloomberg'in bu iddiası, Türkiye ve Rusya arasında özellikle askeri ve teknik alanındaki ilişkilere baskı uygulama çabasıdır. Amaçları her ne olursa olsun bu anlaşmayı bozmak ve Türkiye ile Rusya'yı birbirine düşürmek" yorumunda bulundu.
‘ABD, BAĞLILIĞA KARŞILIK SİLAH SAĞLIYOR'
"Türkiye en başından beri ABD'ye, S-400'den vazgeçmeyeceğini ortaya koydu. Neden? Mesele şu ki, 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde, ne garip ki, İncirlik'teki Patriot sistemleri teknik servis bahanesiyle beklenmedik bir şekilde geri çağrılmıştı. Bunun sonucunda Türkiye bir anda hava kalkanından mahrum kalmıştı. Bunun yanında, başarısız olan darbe girişiminde, hükümetin kontrolünde olmayan Türk Hava Kuvvetleri temsilcilerinin baş rol oynaması dikkat çekiyor. Yapılan soruşturma sonucu, darbe hazırlıklarına, daha önce Rus savaş uçağı Su-24'ü düşüren pilotun da katıldığı ortaya çıkmıştı. Yani her açıdan ABD, Patriot'larını ve diğer tüm silahlarını sadece bağlılığa karşılık sağlıyor. Rusya ise farklı hareket ediyor ve sağladığı silahları, siparişçinin çıkarları ve taleplerine göre adapte ediyor".