#DeğişimVeUmutKurultayı imza sayımız yeterlidir. #siyasaletik konusuna vurgu yapmamın nedeni, imzaların çektirildiğine ilişkin dolaşan bilgiler ve bundan mutluluk duyan açıklamalara yöneliktir.
— Gaye Usluer (@GayeUsluer) 1 Ağustos 2018
İMZALAR İNCELENECEK
İmzalar teslim alındıktan sonra parti yönetimi, mevcut delege listesi üzerinden bu imzaları incelemeye alacak. İncelemelerde ölümler, istifalar, geri çekmeler ve mükerrerler dikkate alınacak ve teslim edilen imzalarda bu durumlardan herhangi biri varsa toplam imza sayısından düşülecek. İnceleme tamamlanır tamamlanmaz sonuç, olağanüstü kongre çağrı heyetine iletilecek. Yeterli sayıda imza bulunması durumunda tüzüğe göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 45 gün içinde kurultay çağrısı yapması gerekiyor.
Değişim ve Umut Kurultayımız için verilen noter tasdikli imzaları 2 Ağustos 2018 Perşembe günü saat 16.00’da Genel Merkezimize teslim edeceğiz. #değişimUMUTtur #DeğişimVeUmutKurultayı pic.twitter.com/OSWCnoqoxn
— Gaye Usluer (@GayeUsluer) 1 Ağustos 2018
Tüzüğe göre delegelere kurultay tarihine en geç 15 gün kala haber verilmesi gerektiği için, parti yönetiminin elinde 1 ay gibi geniş bir inceleme süresi buluyor.
Ancak parti yönetimi bu geniş süreyi kullanmama konusunda kararlı. 25 Haziran’dan itibaren başlayan ve kamuoyu önünde yaşanan parti içi gerilime bir an önce son vermek isteyen parti yönetiminin imzaları bir an önce inceleyeceği ve kararını kısa süre içinde bildireceği belirtiliyor.
Genel merkezden olumsuz bir karar çıkması durumunda muhaliflerin bazı yargı kararlarını işaret ederek süreci mahkemeye taşıyabileceği belirtiliyor. Ancak siyasi kulislerde bu düşük bir ihtimal olarak görülüyor. Muharrem İnce ve çevresinin partiye zarar vereceği gerekçesiyle böyle bir sürece partiyi sokmak istemeyecekleri dillendiriliyor. Buna karşın imzalar yeterli sayıya ulaşmasa da yüksek oranda bir imzaya sahip olan muhaliflerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na kurultay çağrısı yapmaya devam edeceği belirtiliyor.
1)Olağanüstü kurultay için imza verenler 2)Olağanüstü kurultay için imza vermeyenler 3) Önce imza verip sonra imzası GERİ ÇEKTİRİLENLER (!) Sorun tam da bu. Yargı kısmına ayrıca kafa yorulur. Esas sorun “Siyasal Etik” sorunudur. #siyasaletik #siyasalahlak #DeğişimUmuttur
— Gaye Usluer (@GayeUsluer) 1 Ağustos 2018