Sürecin, güçlü tarihi geçmişe ve müttefikliğe sahip iki ülke ilişkilerine uygun şekilde, diplomasi ve yapıcı çabalarla sonuçlanmasının öncelikleri olduğunu vurgulayan Albayrak, bu yanlışta ısrar edilmesi durumunda ortaya çıkacak tablonun Türkiye'ye ve Türk ekonomisine etkisinin sınırlı olacağını kaydetti. Albayrak, "Gelişmeler sonrası ekonomiye yönelik ataklar kısa dönemlidir. Bu süreç içinde, spekülatif hamlelerle piyasalarda olumsuz hava oluşması için yapılan girişimlerin tamamı da boşa çıkacaktır" değerlendirmesinde bulundu.
'TÜRKİYE, GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE YOLUNA DEVAM EDECEK'
Program hazırlığı devam ederken, ekonomik dengelenme için gerekli görülen bir dizi adımı ve bütçe disiplini kapsamında bazı tasarruf tedbirlerini de hayata geçirdiklerine dikkati çeken Albayrak, diğer yandan, kısa ve orta vadeli, farklı dış kaynak finansmanı için görüşmelerinin pozitif şekilde ilerlediğini vurguladı.
Albayrak, "Ekonomik dengelemenin akabinde, ekonomimizin sağlıklı ve sürdürülebilir büyüme üzerine oturacağından ve Türkiye'nin güçlü bir şekilde yoluna devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın" ifadesini kullandı.
NE OLMUŞTU?
ABD, İzmir'de 'casusluk' iddiasıyla tutuklu olan papaz Andrew Brunson'ın serbest bırakılmaması nedeniyle uygulayacağını açıkladığı yaptırımların ilk adımı olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e ABD'ye giriş yasağı koydu ve varsa ülkedeki mal varlıklarının dondurulmasına karar verdi.
ABD Senatosu da Türkiye'ye F-35 silah sistemlerinin satışını engelleyecek karar tasarısını kabul etti.