20 yaşındaki Beşar'ın 22 Mayıs'ta kaybolduğu bildirilen 14 yaşındaki Susanna Maria Feldman'ı tecavüz ettikten sonra boğarak öldürdüğü düşünülüyordu.
Seehofer, Beşar'ın Alman federal polisinin talebi doğrultusunda 'Kuzey Irak'taki Kürt yetkililerce gözaltına alındığını' söyledi.
Alman polisi bu hafta Wiesbaden'deki bir demiryolu kenarında Feldman'ın cesedini bulduktan sonra Beşar'ı yakalamak için operasyon yapmış ancak Iraklı göçmenin ailesiyle birlikte sahte kimlik kullanarak Irak'a kaçtığı ortaya çıkmıştı.
BİR TÜRK DE GÖZALTINA ALINMIŞTI
Polis, ilk önce cinayeti iki erkeğin birlikte işlediği şüphesi üzerinde durmuş ve 35 yaşındaki Türkiye vatandaşı bir diğer sığınmacı da gözaltına alınmıştı. Türkiyeli sığınmacı, olayla ilgisinin bulunmadığı tespit edilince serbest bırakılmıştı.
Bunun ardından 2 Haziran'da İstanbul üzerinden Erbil'e gittiği tespit edilen Beşar için uluslararası yakalama emri çıkarılmıştı.
Ayrıca Beşar'ın 3 yıldan az süre kaldığı Almanya'da uzun bir adli sicilinin olduğu ve aylar önce üllkeden sınır dışı edilmiş olması gerektiği de tespit edilmişti.
11 YAŞINDAKİ BAŞKA BİR KIZ ÇOCUĞUNA YÖNELİK TECAVÜZ OLAYINDA ŞÜPHELİLER ARASINDAYDI
Bu süre içerisinde aralarında hırsızlık suçlaması, yasa dışı kesici alet taşıma ve kavga gibi nedenlerle polisle başı derde giren Beşar kendisiyle aynı sığınmacı barınağında yaşayan 11 yaşındaki bir kız çocuğuna yönelik tecavüz olayında da şüpheliler arasındaydı.
Son olay ülkede Afganistanlı bir sığınmacının 19 yaşındaki Maria Ladenburger adlı tıp öğrencisine tecavüz edip öldürmekten ceza almasının ardından geldi.
Ekim 2016'da yaşanan olayın ardından Hüseyin Khavari adlı sığınmacı mart ayında müebbet hapse mahkum edilmişti.
'HÜKÜMET SUSANNA'NIN AİLESİNDEN AF DİLEMELİ'
Ülkenin en çok satan gazetesi Bild "Hükümet Susanna'nın ailesinden af dilemeli. Bir çocuğun öldürülmesinden daha kötü olan tek şey bir çocuğuun ülkede olmaması gereken bir suçlu tarafından tarafından öldürülmesidir" yorumunu yaptı.
Söz konusu davanın Avrupa'nın 2015'te en üst seviyeye ulaşan sığınmacı krizinde Almanya'nın kapılarını göçmenlere açan Başbakan Angela Merkel üzerindeki baskıları arttırdığı yorumları yapılıyor. Merkel'in kararı doğrultusunda ülkete iki yılda 1 milyondan fazla sığınmacı gelmişti.
Muhalefet, yetkililerin ülkeye girmesine izin verilen kişiler üzerindeki kontrolünü kaybettiği eleştirisini yapıyor.