Yarkadaş, “Bu kararı alan hâkim ile kararı aldırtan Başbakan Yıldırım, aslında TBMM Genel Kurulu’na girmiş ve milletvekili konuşma yaparken mikrofonunu kapatmıştır. Yaptıkları anayasal suçtur. Bunun başka anlamı yoktur” dedi.
Avukatları Turan Aydoğan ile Mustafa Kemal Çiçek'in kararın ellerine ulaşmasının ardından hakimliğe giderek hemen itiraz ettiğini açıklayan Yarkadaş, "Sadece CHP.ORG.TR değil, toplamda 22 sitedeki habere erişim engeli getirildi. Böylece halkın Başbakan Binali Yıldırım'ın Fikirtepe'deki arsası için özel sözleşme yaptırdığı internet kayıtlarından silindi" diye konuştu.
Binali Yıldırım, kentsel dönüşüm bölgesi İst. Fikirtepe'deki mülküne 'özel sözleşme' yaptırdığını açıkladığım haberlere erişim engeli getirtti. Bu haberlerden biri de partimizin sitesinde yer almıştı. AKP, sitemizdeki bir haberi sildiriyor. Parti yargısı sansürde zirveye ulaştı!
— Barış Yarkadaş (@barisyarkadas) 11 Mart 2018
'YILDIRIM'IN AVUKATI NE İSTEMİŞSE ONU YAPMIŞ'
İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği'nin aldığı erişim engeli kararının hukuksuz olduğunu belirten Yarkadaş, "Hakim, önüne konulan listeye bakmadan ve haberin içeriğini bile okumadan karar vermiş. Listede CHP'nin resmi internet sitesinin olduğundan haberi bile yok belli ki… Yıldırım'ın avukatları ne istese onu yapmış" diye konuştu.
Açıklamasında Başbakan Binali Yıldırım'a hakaret ya da iftira unsurunun olmadığını belirten Yarkadaş, sözlerine şöyle devam etti:
"Yıldırım ailesine yapılan kentsel dönüşüm kıyağını belgesi ve fotoğraflarıyla ortaya koydum. Ve o bölgenin halkının nasıl mağdur edildiğini anlattım. Açıklamamda, bir yanda özel sözleşme ile imar kıyağı yapılan Yıldırım, diğer yanda ise yerinden yurdundan edilen Fikirtepe halkının durumu vardı. Yıldırım bu gerçek görünmesin diye hakime talimat vererek haberi sitelerden sildirdi. Gerçeklerin duyulmasından korkanlar, sansüre doymuyorlar."