Temel Yeterlilik Testi'nde (TYT) Türkçe ve matematik yüzde 33; sosyal ve fen bilimlerinin ağırlığıysa yüzde 17 oldu. Ayrıca Sözel, Eşit Ağırlık, Sayısal ve DİL puan türlerinde testlerin ağırlıkları ve katkısı netlik kazandı. Hürriyet'in haberine göre, puan türlerine göre ağırlıklar şöyle:
SÖZEL: Bu puan türü ile yerleşilebilen lisans programlarında daha önce açıklandığı üzere ‘soru sayısı ile ilişkili' olarak, TYT'de Türkçe ile temel matematik testinin ağırlığı yüzde 13; sosyal bilimler ile fen bilimleri testinin ağırlığı yüzde 7 olmak üzere TYT'nin yerleştirme puanına katkısı yüzde 40; ikinci oturumda ise Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 ile Sosyal Bilimler-2 testinin ağırlığı yüzde 30 olmak üzere AYT'nin yerleştirme puanına katkısı yüzde 60 olarak belirlendi.
DİL: Bu puan türü ile yerleşilebilen lisans programlarında daha önce açıklandığı üzere ‘soru sayısı ile ilişkili' olarak, TYT'de Türkçe ile temel matematik testinin ağırlığı yüzde 13; sosyal Bilimler ile fen bilimleri testinin ağırlığı yüzde 7 olmak üzere TYT'nin yerleştirme puanına katkısı yüzde 40; Yabancı Dil oturumunda ise Yabancı Dil testinin ağırlığı yüzde 60 oldu.
BAŞARI SIRASI ŞARTI AYNI KALDI
Önceki yıllarda belirlenen asgari başarı sırası şartlarında bu yıl bir değişikliğe gidilmedi. Vakıf üniversiteleri, ilgili programlar için belirlenen asgari başarı sırası şartının daha üzerinde bir başarı sırası şartı belirleyebilecek.
- Tıp programlarında Sayısal puan türünde başarı sırası 40 bin,
- Hukuk programlarında Eşit Ağırlık puan türünde başarı sırası 150 bin,
- Mühendislik programlarında Sayısal puan türünde başarı sırası 240 bin,
- Mimarlık programlarında Sayısal puan türünde başarı sırası 200 bin,
- Öğretmenlik programlarında başarı sırası 240 bin.